Om meg

Jeg heter Guro Utgård Snøva og kommer opprinnelig fra Dombås, men er nå bosatt i Trondheim sammen med min samboer Kenneth og 4 whippets.

Kurs jeg har tatt:
NKK Oppdretterskolen Kurs 1 – Genetikk og avl
NKK Oppdretterskolen Kurs 2 – Oppdrett
NKK region Trøndelag Kynologikurs
NKK region Trøndelag utvidet Kynologikurs

Jeg har hele livet vært veldig glad i og opptatt av hunder. Min første hund (Lyra) fikk jeg ikke før jeg selv var voksen og kunne kjøpe en, men jeg har hatt hunder rundt meg hele livet. Min grandonkel og grandtante hadde engelsk settere, og det første jeg gjorde da jeg var på besøk hos mormor var å løpe bort til dem for å gå tur med hunden(e). Hundene ble brukt mest til jakt, men var også flotte familiemedlemmer. Min grandonkel hadde også et lite oppdrett, og jeg var nok vanskelig å få vekk derifra når de hadde valper. Ellers gikk jeg tur med hundene til naboer, familie og venner, og drømte meg bort i hundeleksikonet mitt.

Jeg brukte en stund på å bestemme meg for rase da det endelig «passet» å kjøpe en hund. Ved et lykketreff fikk jeg passe min venninne sin lille whippetvalp, og jeg var solgt. Etter det brukte jeg en stund på research rundt rasen før jeg fant en oppdretter. Kennel Courtborne hadde dessverre akkurat lovet bort den siste valpen i kullet sitt, men innehaver Kristin Hoff sendte meg til Tina Ingebrigtsen og Kennel Allfirda som skulle ha et kull hvor en Courtborne hanne var faren.  Jeg var og så på de små nøstene da de var 3 uker, og de var helt like.  Heldigvis skulle Tina bestemme hvilken tispe jeg skulle ha. Siden jeg kunne tenke meg å prøve utstilling skulle jeg da ha den «beste» tispevalpen. Da det nærmet seg utvelging hadde jeg forelsket meg i et bilde av Lyra, og var veldig redd for at det ikke var henne jeg kom til å få. Men det var det, og jeg har nok aldri vært så lykkelig og redd som da jeg hentet henne. Bitteliten, skjør og vakker, og bare min.

Nå i dag er jeg nok over gjennomsnittet bitt av whippetbasillen. Jeg er aktiv innen utstilling, og deltar også på Lure Coursing med hundene, samt ulike kurs innen spor og lydighet. Jeg er sekretær i Norsk Myndeklubb avd. Trøndelag, noe jeg setter utrolig pris på, det er alltid noe nytt å lære. Hundene mine er med overalt og er min familie. Jeg er meget interessert i rasen min og sitter ofte å «nerder» med bøker, eller er inne på The Whippet Archives og saumfarer stamtavler. Whippet er en utrolig vakker, flott, morsom og tøff rase, og jeg håper jeg kan være med på bevare den på en positiv måte.

12010731_10154234706795476_6424997191740543236_o